Vefring Consulting

Den som e veldig sterk, må også vere veldig veldig snill, sånn e det, at dei største e dei minste, og dei minste e dei sterkaste. 

Men når 40 millionar ukrainarar slåss mot sørlege del av 40 millionar russarar,så vil sigerherren ha ofra sosiale kostnader og drabantbyar som uansett skulle bli åkerland. Klara dei få desse kostnadene over på den vestlege verda så er det som ein vestleg leiar eingong sa, genialt. Imellomtida kan begge partar stillteiande akseptere skadefryd. Minst 10% av den mest ressurssterke delen av befolkinga, har allereie reist, og dei vil ha slektningar og vener etter. Ofte omtalt som brain-drain. Att sit minstepensjonistar og folk som er for gamle og sjuke til å reise.

Dette skapar ypperleg plyndremark for korporatisme og ny kapital.

————————

Det skal ikkje gå bra med offentleg IT. Det er ikkje so mange kokka, men særskilt mange interessentar, og tidene endrar seg stadig. 

Prøv å få dagens generasjon til å nyte tekst-tv. Eller gjere  seg forstått over Army/Navy-PrivateRadioComms-77. Dei får fnatt, det er arkaisk, unaturleg, og låg kvalitet. Endåtil smittar det på innhaldet. Når onkelen med svak hugs, referera til Helfo.no når han meinte HelseNorge, alt går galt, og det er ingen måte for ein ufaglært frimerke surfar, å oppdage at han e på heilt feil stige.

Som når den snøblinde irakeren har sperra seg ute av bankID for 114’ande gang. Då han omsider kjeme inn til helse Norge. Og ser at han enno manglar nokre hundringsa på frikortet (terning 6), blir klødd ned med koronameldingar, og rapporteringskrav som ikkje kan masseslettast (terning 1). Lage ein halvferdig reiseregning, med utruleg detaljeringsgrad og enormt med fornærmelsar (terning 1).

Det er som om legane veit det e ræv, og ska ha ekstra for å vere gallionsfigur. Så når han då ligge på golvet i ein stinkande pøl og gispar etter luft, så fullt forståeleg. 

Det er noko med digital helse som gir ekstra stress, det angår ein sjøl, både lommeboka og eventuelt fråver av hjelp. Dette skaper ein «sense of urgency» som bare kan samanliknast med å reverseengineere ein kortdistanse taktisk atomrakett. Eller å vere manuell kjølevannssoldat på eit eldre kraftverk. Ein frykta heile tida at the wrath of death skal sige inn på skjermen. Alle tidlegare brukarfeil blir bare barneleik iforhold.

Eg så veldig gjerne vil vere prest, ei slik rolle påbyr og forbyr, meir enn den opnar. Men når heile landsdelen kastar pensjonerte kuer på deg, for å lette seg sjølv. Då blir det til at du blir gåande rundt og seie velsigna vêr, og god helg.

————————