Vefring Consulting

Status Quo

Over Sogn og Fjordane kunne ein høyre lystig flydur av ein entusiastisk sauebonde med den lokale baben på tur. Han svevde over levande trekkspellaug og bygdekvinnelag.

I børjan, var alt fett, fresht og oppside

Så kom det auke i levestandard, kostnadsnivå, og relativ konkurranse frå annan oppside. Det er igrunn eit under at så spesialisert nisjetransport, med all verdas føringar og reglar, enno kan fyke her.

Ja då vart det seigt. Dei rest-arbeidsføre glymer frå kamuflerte kommunale varmestover. Dei har lisens fordi dei er dugnadsarbeidande foreldre. Damer som er myndige kan ikkje ryme raskt nok, endåtil til forsvaret. Vi har àlt, men er likevel bare ein godt ventilert sviskekompott.

Når folk som ikkje jobbar i Nordsjøen eller er ambulansearbeidar er over 40år. Når ein må lage heimefront områder på størrelse med europeiske statar. Jadå skjønar ein at integrering og inkludering blant folk med dagsreisers avstand ikkje blir lett. Noko i retning av eit heilagt fellesskap med folk ein minnest kanskje?

Så då må vi bite i det sure eplet, byte ut volumarbeidsplassane til Kalasjnik og han Polnoyzch. Med tilrettelagte egotripper til importerte brats. Så får vi bare håpe dei kan invitere til «her var breen» konferanse for sine internasjonale fagfeller i hotella sine skuldersesongar.

Og dette med offisiell heimebrenning,.. «gimme a break» opptil flesteparten her ville snudd seg i grava. Får ikkje sove. Håpar ikkje dette vart for surt 🏂